Reseñas

30 / 11

El nàufrag feliç

En la literatura hi trobem racer de consol, mirall, respostes o somriures. En seria un bon exemple El Nàufrag feliç, de Ramon Folch i Camarasa, publicat originalment l’any 1959 i recuperat enguany a la col·lecció de Petits Plaers (Viena Editorial). 
El nàufrag feliç

En seria un bon exemple El Nàufrag feliç, de Ramon Folch i Camarasa, publicat originalment l’any 1959 i recuperat enguany a la col·lecció de Petits Plaers (Viena Editorial). 

El protagonista, que havia estat un escriptor d’èxit, pateix un accident de trànsit sense gaires afectacions més enllà d’una lesió al canell. Però que l’obliga a fer una temporada de repòs. Amb aquest pretext, aprofita per recordar com va conèixer lla Maria. Així és com ens endinsem en una història d’amor com poques, tendra, honesta, preciosa,... D’aquelles que fan gaudir, no patir (que de tant en tant també toca gaudir llegint). A més, podem complaure els sentits amb una construcció del relat perfecta, un sentit de l’humor subtil i quasi bé britànic. Una història senzilla, però plena de matisos, amb una reflexió de fons que diu ei, pareu, gaudiu del present i deixeu-vos portar, com faria un nàufrag feliç a la deriva.

Dàlia

¿Te interesa el libro? Cómpralo aquí

Volver