Reseñas

05 / 02

Seicho Matsumoto

Un dels principals autors japonesos de novel·la negra.
Seicho Matsumoto

Avui comença la BCNegra, el festival de literatura dedicat al gènere policíac que se celebra a Barcelona. En cada edició recuperen un autor destacat i enguany ha estat el torn de Seicho Matsumoto. Amb aquesta boníssima excusa, aprofitem per reivindicar-lo nosaltres també i recomanar-vos-el.

El vam descobrir el amb 'El expreso de Tokio' (Libros del Asteroide, 2014) i ens vam enganxar. De prosa delicada, minuciosa i detallada Matsumoto traça les seves històries amb la precisió d'un rellotge suís, bé, en aquest cas, japonès. No et pots despistar ni una paraula, perquè potser t'estàs perdent la resolució del cas. Fa un esplèndid retrat del Japó de mitjan segle XX i et transporta als seus carrers, els seus restaurants, però també a l'ambient polític del país i a la vida social de la seva gent. I sense adonar-te'n et veus allà, vivint la història des de dins, immersa, tot el temps que et dura el llibre. Ara, si no us agraden els trens, llavors aquest no és el vostre autor, ja que per Matsumoto és un personatge recurrent en les seves novel·les.

En castellà el publica Libros del Asteroide

En català, encara no l'ha traduït ningú.????‍♀️

Troba els seus llibres aquí

Seicho Matsumoto (1909-1992) fue un prolífico escritor japonés. Comenzó a publicar cuando ya tenía más de cuarenta años, pero su carrera literaria no despegó hasta su segundo libro, cuando recibió el premio Akutagawa por Historia del diario de Kokura (Aru Kokuranikki den, 1952). Matsumoto recibió alguno de los más prestigiosos premios literarios de su país y está considerado uno de los principales escritores japoneses de novela negra. Entre sus libros destacan La voz (Koe, 1955), El expreso de Tokio (Ten to sen, 1958; Libros del Asteroide, 2014), El castillo de arena (Suna no utsuwa, 1961; Libros del Asteroide, 2023), La chica de Kyushu (Kiri no hata, 1961; Libros del Asteroide, 2017) y Un lugar desconocido (Kikanakatta Basho, 1975; Libros del Asteroide, 2021). (Font: Libros del Asteroide)

Volver